Om oss

Norrtelje Brenneri AB grundades år 2001 av oss, makarna Richard Jansson och Kristina Anerfält-Jansson. Bränneriet är beläget i hjärtat av Roslagen, en mil norr om Norrtälje. I fem generationer har vår familj brukat gården, och efter en omfattande renovering och ombyggnation av den gamla ladan stod bränneriet klart år 2002.

Våra kopparpannor – där magin skapas

Kopparpannorna kommer från Carl GmbH i Tyskland, känd som en av världens främsta tillverkare av kopparpannor för destillering. Våra två pannor rymmer 150 liter och 450 liter. Mäsken går igenom en första destillering och därefter en andra, mycket försiktig, findestillering, vilket gör att vi får med alla aromer. Vattnet tas från gårdens eget brunn.

Besök oss! Kom på en provning och ät en bit mat på den inglasade hölogen, boka här.

Ekologiska råvaror ger prisvinnande drycker
Vi tillverkar högklassiga destillat av frukter och bär, såsom äpplen, päron, rönnbär och havtorn. Många av våra råvaror är ekologiska och så långt som möjligt lokalt producerade. Detta ger oss en för Sverige unik produkt i traditionell tappning. I vårt sortiment finner du exempelvis Roslagswhisky, RoslagsGin, Sveriges finaste punsch RoslagsPunschen samt den historiska Bellmanpunschen.

Vi hämtar vår råvara från vår egen odling och väl utvalda bär- och fruktproducenter i Sverige och Finland. Vi synar, rengör och hanterar råvaran med största varsamhet för att sedan sätta mäsken. Mäsken består endast av fruktråvara, malt, jästkultur och jäsnärsalter. Vi har valt att inte tillsätta något socker vid mäskningen varför råvarans egen arom och smak bevaras genom hela processen.

Ta en titt på vårt produktsortiment här!

 

Norrtelje Brenneri – Spirit of Stockholm Archipelago Norrtelje Brenneri är ett bränneri beläget i hjärtat av Roslagen där exklusiva drycker varsamt produceras för hand.
  Norrtelje Brenneri AB, Lohärads Söderby 11, 761 72 Norrtälje Sweden
info@norrteljebrenneri.se
+46 176 22 71 30

Besök oss!

You must be 21 years old to visit this site.

Please verify your age